Blog

Sirris

In oktober 2019 start een nieuwe opleidingsreeks rond quick response manufacturing (QRM). Deze tiendelige opleiding stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen.

Sirris

Van 15 tot 17 januari vertegenwoordigden Manie Conradie en Pieter Kesteloot Sirris op de kick-offmeeting van het DIH2-project over wendbare productie.

Sirris

Additive manufacturing (AM) zal de komende tien jaar een revolutie in de productie-industrie teweegbrengen. Agoria, PwC en Sirris bundelen hun krachten om de huidige stand van AM in de Belgische industrie, het potentieel ervan en de obstakels voor de wijdverspreide toepassing ervan te analyseren. Neem deel aan de enquête!

Sirris

Over een maand is het zover, dan wordt de nieuwe lichting Factories of the Future bekend gemaakt tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards. Wees erbij en laat u inspireren tijdens dit boeiende event op 6 februari in Kortrijk Xpo.

Sirris

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten voor aandrijving, besturing en procesbeheersing. Zo biedt het oplossingen op maat om de meest uiteenlopende engineeringproblemen in tal van domeinen, gaande van energie, water en landbouw tot hydraulica, lucht-, scheepsbouw, op te lossen.

Sirris

Om de industrie in Vlaanderen nog beter te ondersteunen bij de innovatie en de digitale transformatie die nodig is om mee op de trein te springen van Industrie 4.0 openden Sirris en Flanders Make op 5 december officieel hun nieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark in Leuven.

Sirris

Operatorondersteuning wordt een steeds belangrijkere topic in de fabriek van de toekomst. In het kader van de proeftuinen Industrie 4.0 kon u op 28 november al kennismaken met de demonstrator die Sirris in haar site in Kortrijk heeft opgebouwd. Een terugblik.

Sirris

De QRM Institute Silver® training koppelt de theoretische kennis van de QRM-beginselen aan praktische toepassingen via oefeningen en operationele simulaties.

Made Different

Het start- en scale-up ecosysteem zit al langer in het vizier van Sirris en Agoria. Sirris verricht sinds vijf jaar onderzoek en verzamelde ondertussen data van een duizendtal bedrijven.

Made Different

De voorbije jaren hebben tal van Belgische bedrijven met ondersteuning van Made Different al de stap naar de toekomst gezet.

Sirris

Hoe kunnen productiebedrijven zich wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst, hoe pakken ze dat aan en wie neemt in België het voortouw? Dat is opnieuw de insteek van de intussen vijfde editie van de Factory of the Future Awards op 6 februari 2019 in Kortrijk Xpo.

Made Different

In samenwerking met Sirris werd het verpakkingsproces van de kokers geoptimaliseerd. Het bedrijf onderzocht of er duurzamere alternatieven bestonden voor kartonnen verpakkingen.

Sirris

Veel bedrijven in de metaalverwerkende industrie met lasactiviteiten zijn op zoek naar automatiseringsoplossingen om het tekort aan lassers op te vangen. Bieden lichtgewicht robots een gepaste oplossing?

Made Different

Voor begeleiding met wat het proces van additive manufacturing of 3D-printen juist inhield, wat de voor- en nadelen zijn, klopte Deceuninck aan bij Sirris.

Made Different

Deelnemers van de opleiding, die ook nu weer simultaan in Leuven en Gent had plaatsgevonden, mochten zich opnieuw verwachten aan een leerrijk event met bezoek aan de productiehal van Parker.

Sirris

Agoria en de OPC Foundation organiseren voor de tweede keer een seminarie over OPC, de belangrijkste standaard in het veld van de industriële communicatie en de basis van Industry 4.0. Laat u begeleiden bij het leggen van de fundamenten voor een professionele communicatiestructuur die u klaar maakt voor een fabriek van de toekomst.

Sirris

De Vlaamse Regering maakt in 2018 opnieuw 3,5 miljoen euro vrij voor ‘proeftuinen industrie 4.0’. De oproep staat nu open.

Sirris

Agoria en Lean Lead organiseren op 27 september een event rond lean. Op dit tweedelige initiatief kunnen bedrijven elkaar inspireren en van elkaar leren.

Made Different

Ons lidbedrijf Barco legt de laatste hand aan zijn 'One Barco'-verhaal en wil operationeel verder groeien met de creatie van een nieuwe productievloer op zijn Campus in Kortrijk.

Made Different

Na een kwalificatiecampagne is Sirris vandaag Airbus APWorks-gecertificeerd en maakt deel uit van het internationale netwerk van Scalmalloy®-gebruikers.