Blog

Made Different

Met de hulp van Sirris optimaliseerde ASCO een bestaand onderdeel van een vliegtuigvleugel voor productie via 3D-printing.

Made Different

In de jaren 1980 begon het robotverhaal voor Sirris - toen nog WTCM/CRIF - met de komst van de eerste robot aan de KU Leuven.

Made Different

Op 18 en 19 april vindt Katacon Europe plaats in Amsterdam.

Made Different

Met haar AM Integrated Factory toont Sirris dat additive manufacturing (AM) klaar is voor de productievloer. Op 14 november vond de officiële lancering plaats.

Made Different

Op dinsdag 6 februari reiken Agoria en Sirris, tezamen met een sterk groeiend aantal partners en sponsors, voor de 4de maal de Factory of the Future Awards uit.

Sirris

De Factory of the Future Awards zijn niet alleen een beloning van de inspanningen die de winnaars geleverd hebben, ze zijn ook een aansporing om verder te gaan in de ingeslagen richting en bereiden bovendien de weg voor nieuwe mogelijkheden en verbeteringen.

Made Different

BMT Aerospace heeft vorig jaar de ambitie uitgesproken zich te willen transformeren tot een Factory of the Future. Hiervoor werd ondertussen een strategische roadmap-oefening in werking gesteld.

Made Different

Vaak worden we gevraagd welke verbetering een IAO-implementatie (Innovatieve ArbeidsOrganisatie) in een organisatie opbrengt.

Made Different

Based on the work of Omar Mohout (Sirris), latest figures show that the Belgian start-up & scale-up scene not only is a strong B2B oriented business, but also focuses heavily on the manufactur

Made Different

Hoe kunt u door digitalisering uw productie optimaliseren of bedrijfsprocessen een nieuwe wending geven? Wat zijn de voordelen van evolueren naar een Industrie 4.0-productieomgeving?

Made Different

Er zijn 168 uren in een week. Daarvan zijn we ruwweg een derde (56 uren) bezig met allerhande activiteiten gelinkt aan onze job: onze job zelf, onze woon-werk verplaatsingen, lunchpauzes, etc.

Made Different

Met ‘speed’ en ‘smart’ als sleutelwoorden is Duracell Aarschot zich aan het ontpoppen tot een fabriek van de toekomst.

Made Different

Continental Mechelen, één van de eerste Factories of the Future in België, besliste vorig jaar om de interne werkplaats die een zeer belangrijke schakel is in het maken en he

Made Different

Sirris investeert in een project waarbij het additive manufacturing en de bijhorende operaties voor de afwerking van deze producten zal kunnen integreren in de productielijnen van onze industr

Made Different

Arkite, een snelgroeiend Industrie 4.0-bedrijf, kondigt aan dat het een financieringsronde van 1,6 miljoen euro heeft gesloten om zijn groei verder te versnellen

Made Different

De circulaire economie streeft ernaar materialen continu in gebruik te houden en wil dus af van het gangbare ‘ontgin, maak, gooi weg’-model. Hoe vertaalt zich dit in cijfers?

Sirris

De ‘fabriek van de toekomst’ is circulair. Of het nu is om materiaalkosten te verminderen, te anticiperen op nieuwe wetgeving, in te spelen op veranderende klanteneisen of de ecologische voetafdruk te verkleinen, bedrijven zullen evolueren naar meer circulaire bedrijfsmodellen. Het lerend netwerk Circular Economy Connect wil u hierbij helpen en start zijn tweede cyclus.

Sirris

Benieuwd hoe een Factory of the Future er van binnen uitziet? Agoria organiseert een nieuwe nieuwe reeks van bedrijfsbezoeken aan de winnaars van de Factory of the Future Award.

Made Different

In het zog van de Industrie 4.0-revolutie zijn communicatie en uitwisseling van gegevens van cruciaal belang.

Made Different

Op 18 oktober presenteren we in onze Kortrijkse site een nieuwe demonstrator, bestaande uit een assemblagelijn van zes cellen, volledig in de lijn van Industrie 4.0 en doordrongen van de QRM-g