Blog

Made Different

Op 16 juni vond de infosessie als introductie op het opleidingstraject rond cobots plaats in onze machinehal in Diepenbeek.

Made Different

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een 'AM integrated factory' in onze machinehal in Diepenbeek.

Made Different

Op 18 en 19 september houdt machineleverancier Exmore zijn Techdays onder het motto 'Making industrial standards work'.

Made Different

Niet iedereen is tuk op verandering.

Made Different

Begin 2018 komt het kruim van de Belgische industrie voor de 4de maal bijeen om de Factory of the Future Awards uit te reiken.

Sirris

Na iets meer dan een jaar na de opening van het applicatielab van Sirris in Kortrijk is ook de uitwerking van de R&D-pijler rond de onderzoeksinfrastructuur, die vanuit de KU Leuven in Brugge wordt opgezet, gestart. Hiermee is het Machinebouw- en Mechatronicacentrum klaar om deze industriële cluster op een nog hoger niveau te tillen.

Sirris

Begin 2018 komt het kruim van de Belgische industrie voor de 4de maal bijeen om de Factory of the Future Awards uit te reiken. Stel uw bedrijf vandaag nog kandidaat!

Made Different

Digital transformation - case study 3: Bij metaalverwerkingsbedrijf Provan werd de dagdagelijkse organisatie van het productieproces vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Made Different

De wereld verandert continu en heeft dat de afgelopen eeuwen ook steeds gedaan. En dat het tempo vandaag wat hoger ligt dan honderd jaar of zelfs minder lang geleden, wordt ook geregeld herhaald.

Sirris

Bent u een kmo met productieactiviteiten, bevindt uw bedrijf zich in Wallonië, Oost- of West-Vlaanderen, en overweegt u transformaties richting Industrie 4.0? Dan hebben we goed nieuws voor u!

Sirris

Een ‘fabriek van de toekomst’ is circulair. Wat de drijfveren ook mogen zijn - materiaalkosten verminderen, anticiperen op wetgeving, inspelen op veranderende klanteneisen, de ecologische voetafdruk verkleinen - op termijn zullen bedrijven evolueren richting meer circulaire bedrijfsmodellen. Het lerend netwerk Circular Economy Connect kan u hierbij helpen.

Sirris

Agoria en Lean Lead organiseren op 24 april een seminarie rond lean. Tijdens dit seminarie krijgt u een duidelijk inzicht in hoe anderen met dit productiemodel op weg zijn naar hun toekomst. De nadruk ligt vooral op praktijkgetuigenissen en ervaringsuitwisseling.

Made Different

Op 2 februari kwamen er vijf nieuwe Factories of the Future bij.

Made Different

Digital transformation - case study 2: De toepassing van het digitale 'factory of the future'-concept resulteerde bij Newtec in een enorme toename van arbeidsproductiviteit en personeelsbetrok

Made Different

De firma Dierickx heeft een volledig geautomatiseerde controle-unit ontwikkeld die de kwaliteit van de koelvloeistof op CNC-bewerkingscentra monitort en het vloeistofniveau regelt.

Made Different

Sinds 2 februari telt België 16 fabrieken van de toekomst, waaronder 5 nieuwe winnaars.

Sirris

Op 2 februari kwamen er vijf nieuwe Factories of the Future bij. Daikin, Nuscience, Rousselot, Valeo en Veranneman Technical Textiles mogen dit prestigieuze label drie jaar dragen omdat ze bijzonder ver gevorderd zijn in de zeven transformaties op weg naar de fabriek van de toekomst. Ze bewezen daarmee tot het technologische kruim te behoren van de 265 Belgische maakbedrijven die al op dit traject begonnen zijn. De komende weken stellen we deze uitmuntende bedrijven één voor één aan u voor.

Sirris

Sinds 2 februari telt België 16 fabrieken van de toekomst, waaronder 5 nieuwe winnaars. Deze stuk voor stuk sterk presterende maakbedrijven hebben ervoor gekozen hun competitiviteit te verhogen aan de hand van geïntegreerde transformatietrajecten uit het Made Different-actieplan. In die trajecten zijn ze zo ver gevorderd dat ze aan alle criteria voldoen om 'Factory of the Future' te worden genoemd. Kom het zelf bekijken tijdens een van de zeven roadshows!

Made Different

Op 2 februari mochten Daikin, Valeo, Veranneman Technical Textiles, Nuscience en Rousselot de Factory of the Future Awards 2017 ontvangen, de prijs van Sirris en Agoria voor de bedrijven die e