Snelheid als competitief wapen

Snelheid als competitief wapen

Projecten

Leer hoe slim in te zetten op tijd en snelheid en maak het verschil met de concurrentie.

Tot nu toe focuste de maakindustrie vooral op de bedrijfskosten, om het hoofd te blijven bieden aan de sterke concurrentie uit de lage loonlanden. Het project ‘Snelheid als een competitief wapen’ zet daarentegen tijd en snelheid centraal als cruciale instrumenten voor bedrijven om zich duurzaam te wapenen tegen de concurrentie.

 

Tijd maximaal inperken

Een ‘tijdsgedreven’ organisatie zet alles in het werk om producten op een zo kort mogelijke tijd te bedenken, ontwikkelen, produceren én te vermarkten. Meer nog: werkingstijden verkorten is voor zulke bedrijven een dominante drijfveer. Zeker bij een grotere productvariatie, complexere producten op maat van de klant en kleinere reeksen, is het belangrijk om je offertes sneller op te maken, je doorlooptijden aanzienlijk terug te dringen en sneller en betrouwbaarder te leveren. Het maakt dat je kostenefficiënter werkt en het versterkt je concurrentiepositie.

 

Snelheid nemen

Best practices bewijzen het belang van snelheid, om bedrijven écht te transformeren. Vernieuwende methodieken, kennis en bewezen technologie zijn beschikbaar, maar ze zijn in Vlaanderen nog maar bij enkelingen doorgedrongen. 

Werkt jouw bedrijf al op kruissnelheid? Vraag meer informatie over dit project aan pascal.pollet@sirris.be

Dit project geniet de steun van het Agentschap Ondernemen.