Blog

Made Different

Flanders' FOOD, Agoria en Sirris ontwikkelen een traject om de Vlaamse voedingsindustrie te transformeren naar 'Food Factories of the Future' (F3).

Made Different

Bij productiemachines is voor bepaalde applicaties meer dan de helft van het verbruik te wijten aan energieverliezen in lagers. Een aanzienlijk deel is daarbij terug te voeren tot de smering.

Made Different

De ambitie van het Made Different programma is om in 2018 een 50-tal Fabrieken van de Toekomst (FvT’s) te creëren.

Made Different

Op 4 februari 2016 worden voor de tweede maal de Factory of the Future Awards uitgereikt. Deze datum mag u alvast met stip in uw agenda noteren.

Made Different

Dankzij minitentakels kunnen kleine robots delicate voorwerpen hanteren zonder ze te beschadigen.

Made Different

Wereldwijd zijn vier grote, uiteenlopende trends te onderscheiden die een aanzienlijk effect hebben op de robotica-industrie, aldus

Made Different

Industrieel Internet zal zonder twijfel zorgen voor een sterke toename in productiviteit en efficientie in het productie proces, met de potentie om de ganse waardeketen drastisch te optimaliseren.

Made Different

Onder de naam 'Brilliant Factory' wil GE de nieuwste technologieën inzetten om consequent en in real time hun operaties optimaliseren.

Made Different

Om die vragen te beantwoorden, organiseerde Agoria een panelgesprek met twee vertegenwoordigers van ondernemingen, nl.

Made Different

Een slim label dat op verpakkingen kan worden aangebracht meet de omgevingstemperatuur tijdens de logistieke keten.

Made Different

Wat is industrial internet? Hoe verhoudt het zich tegenover Industry 4.0? Is dit iets voor mijn bedrijf? Zijn het zware en intensieve investeringen?

Made Different

Maakindustrie in Vlaanderen, het wordt volgens doemrapporten steeds mo

Made Different

Paul De Grauwe trapte af met een overzicht van de evolutie van het industriële landschap in Europa van de afgelopen jaren.

Made Different

"Een automatisch be- en ontladingssysteem moet compact zijn, snel instelbaar én flexibel zodat je er veel richtingen mee uit kan". 

Made Different

Om processen efficiënter, kost-effectiever en ook innovatiever te maken, heeft de maakindustrie - kmo's in het bijzonder - nood aan de ontwikkeling van Industrial Internet, Industry 4.0 en In

Made Different

De editie van Hannover Messe 2015 stond in het teken van 'Integrated Factory - Join the Ne

Made Different

Het Amerikaanse AMT (Association of Manufacturing Technology) en Duitse VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) hebben tijdens Hybrid Manufacturing Technologies Ltd.