O.S.T.: ledtechnologie op het spoor

O.S.T.: ledtechnologie op het spoor

De overschakeling van klassieke naar innovatieve technologieën kan een concurrentieel voordeel bieden. Spoorwegsignalisatie maakt bijvoorbeeld de overstap van gloeilampen naar ledverlichting. Orlians Signalling Technologies kon deze trend volgen en verwierf meer inzicht in het gebruik van de technologie voor verschillende spoorwegtoepassingen…

O.S.T., Mechelse toeleverancier van signalisatie bij onder meer Infrabel, onderzocht de voorbije jaren samen met Sirris hoe ledtechnologie kan worden ingezet in spoorwegtoepassingen. In vergelijking met klassieke gloeilampen, bieden leds immers tal van voordelen. Niet alleen is de lichtopbrengst ervan sterk gestegen, ze gaan ook heel wat langer mee (tot 100.000 uren) en zijn veel energiezuiniger.

O.S.T. wist al leds te integreren in verschillende spoorwegtoepassingen. Dankzij ledtechnologie in het overschrijdingslicht spotten treinbestuurders nu beter eventuele defecten aan de slagbomen. Ook het AVG-sein – dat de status van de trein in het station verduidelijkt – ging over op led. Deze seinen zijn technologische hoogstandjes, met meer dan 750 elektronische componenten. En ook de overwegsignalisatie stapte over op ledtechnologie.

Kortom, samen met Sirris verkreeg O.S.T. een klare kijk op de nieuwe technologiën op basis van ledlicht…

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst”in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

 

Deel dit artikel