Rf-Technologies: innovatie in brandveiligheid

Rf-Technologies: innovatie in brandveiligheid

Dat innovatieve technologieën niet alleen veiligheidsproducten kunnen verbeteren, maar ook voordelen bieden naar transport en plaatsing toe, bewijst Rf-Technologies.

Om ventilatiesystemen en klimaatregelingsinstallaties nog veiliger te maken, ontwikkelde Europees specialist in brandwerende compartimentering- en ontrokingsoplossingen Rf-Technologies een nieuw assortiment rechthoekige brandkleppen. Die voorkomen dat een brand zich kan verspreiden via de verluchtingskokers van een gebouw.

De vernieuwing zit in de details. Rf-Technologies bracht een groef aan met opzwellend materiaal in het bewegende klepblad van de brandklep. Daardoor worden ventilatiesystemen automatisch volledig afgesloten bij brand.
Die innovatie heeft nog enkele andere voordelen. Dankzij de doeltreffende combinatie van groef en zwelmateriaal kan de klep dunner worden uitgevoerd, zodat er minder materiaal moet worden gebruikt. Doordat de brandkleppen dunner en dus lichter zijn, kan de lucht vlotter circuleren door het ventilatiesysteem. Het energieverbruik daalt, en ook het geluidsniveau ligt lager. Op die manier zorgt Rf-Technologies voor een effectiever, goedkoper en comfortabeler veiligheidssysteem, dat bovendien (tot 50 procent) lichter is, wat een impact heeft op onder meer transport- en installatiebedrijven.

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst”in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

 

Deel dit artikel