LiquidMetal: sterker dan titaan

LiquidMetal: sterker dan titaan

Liquidmetal LM105 (http://liquidmetal.com/) is een metaal bestaande uit zirconium, titanium, kopen, nikkel en aluminium. Wanneer conventionele metaallegeringen afkoelen hebben ze van nature uit de neiging om een kristallijne structuur, bestaande uit micro korrels, te vormen. De bijzondere samenstelling van LM105 vertraagt dit proces. Bij een versnelde afkoeling zal de legering stollen in de amorfe (lees: glasachtige structuur) fase die de normale korrelvorming vooraf gaat. Het resultaat is een oppervlak met hoge dichtheid en een component met superieure mechanische en chemische eigenschappen.

Producten vervaardigt uit Liquidmetal zijn zowel hard als elastisch. Ter illustratie: de elasticiteit van staal bedraagt 0.2% en deze van titaan 1%. Liquidmetal vertoont 2% elasticiteit. De gewichtsverhouding is laag, de corrosieweerstand hoog en de sterkte overtreft de sterkste titaanlegering.

 

Meer lezen over de afwerking van near-net-shape componenten? Registreer u en ontvang onze derde white paper rond precisieproductie!

Deel dit artikel