Biobakkerij De Trog Factory of the Future 2016

Biobakkerij De Trog Factory of the Future 2016

Fabrieken van de Toekomst

Een succesverhaal dat ooit begon op een zolder in Brugge werd in 2016 bekroond met een Factory of the FutureAward:  Biobakkerij De Trog uit Ieper kende de laatste jaren dan ook een stevige opmars, met een jaarlijkse groei van meer dan 25 procent. In nauwe samenwerking met lokale leveranciers produceert het dagvers ambachtelijk brood van de hoogste kwaliteit voor retail, foodservice en een uitgebreid netwerk van zelfstandige bio-detailhandel. Het combineert hierbij grootschaligheid, productflexibiliteit (300 productreferenties!) en korte time to market van nieuwe producten.

Open innovatie en automatisering spelen een belangrijke rol - met o.a. het gebruik van eigen intern ontwikkelde software, orderpicking met smart glasses en diverse roboticatoepassingen. Dit alles in functie van product en kwaliteit, binnen een mensgerichte productie. Kenmerkend in het human-resourcesbeleid zijn een diepgaande opleiding, flexibele inzetbaarheid in een open cultuur, waarin teamwerking en betrokkenheid centraal staan.

Op vier jaar tijd werd de omzet verdrievoudigd tot 15 miljoen euro, het aantal personeelsleden verdubbeld, het productierendement gevoelig verhoogd en de leverbetrouwbaarheid fors verbeterd, resulterend in een gemiddelde servicegraad van 99,87 procent!