Daikin Factory of the Future 2017 & 2020

Daikin Factory of the Future 2017 & 2020

Fabrieken van de Toekomst

Daikin Europe is het regionale hoofdkwartier van de Japanse multinational Daikin Industries voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. De vestiging in Oostende is uitgegroeid tot het internationale hoofdkwartier voor ontwikkeling, productie en sales.

De productiesite breidde er geleidelijk uit tot de meest geavanceerde fabriek voor airco, warmtepompen en koelinstallaties in Europa en beslaat nu zowat 150.000 m². Jaarlijks worden in de fabriek tientallen nieuwe producten gelanceerd, met een korte doorlooptijd omdat zowel ontwikkeling en productie als ondersteunende diensten onder hetzelfde dak zitten. Daikin heeft de voorbije jaren zijn ‘Factory reform plan’ uitgevoerd in drie grote fases met als kernwoorden stabiliteit, Kaizen (Japanse filosofie van continu verbeteren) en teamwerk.

De inspanningen in de fabriek lonen in ieder geval: 30 procent meer productiviteit op de hoofdproductielijn en de persafdeling, 30 procent minder stock van onderdelen, en drie weken sneller een vast productieplan. Last but not least heerst er nu in het hele bedrijf een cultuur van ‘verandering is normaal’.