JTEKT Torsen Factory of the Future 2016

JTEKT Torsen Factory of the Future 2016

Fabrieken van de Toekomst

Winnaar van een Factories of the Future Award 2016 JTEKT Torsen Europe uit Strépy-Bracquegnies is met zo'n 180 wereldwijd marktleider in de productie van slipdifferentiëlen voor wagens met vierwielaandrijving. Naast produceren doet het ook aan R&D en heeft een eigen testinfrastructuur.

Om zijn positie te handhaven en verder te groeien - men wil naar grotere volumes, meer diversiteit in producttypes en een groter klantenbestand - wordt geïnvesteerd in mensen en materiaal, in (lokale) R&D en technologie. Men kiest voor een doordachte aanpak van integratie en efficiëntie, automatisering en digitalisering, eco-conceptie en - productie.

JTEKT staat voor intensieve samenwerking, met zijn klanten waarmee het in nauwe samenwerking producten op maat ontwikkelt, en intern wordt intensief samengewerkt over de afdelingen heen.  Het eigen personeel kan rekenen op verantwoordelijkheid, flexibiliteit in inzet in productie en mogelijkheden voor zelfontplooiing.

De resultaten over de laatste vier jaar zijn een sterke groei in personeel en een meer dan verdubbeld volume. De energie-efficiëntie verbeterde met meer dan 54 procent tussen 2005 en 2012, het productgewicht van verschillende differentiëlen daalde met meer dan 40 procent.