Symbiose en FISCH presenteren resultaten en roadmap rond valorisatie van nevenstromen

Symbiose en FISCH presenteren resultaten en roadmap rond valorisatie van nevenstromen

Op 17 november organiseren het projectteam van  Symbiose en Flanders Innovation Hub for Sustainable Chemistry (FISCH) een thema-avond over valorisatie van nevenstromen.

Symbiose creëert in Vlaanderen een door alle stakeholders gedragen, onafhankelijk orkestrerend matchmaking-serviceplatform voor de valorisatie van industriële afval- en nevenstromen en hun valorisatietechnologieën, en in een later stadium ook alle andere hulpbronnen (restwarmte, infrastructuur, logistiek, reservematerialen, personeel, …). Het vervolgproject Symbiose 2.0 wil succesvolle symbioseprojecten realiseren die de ecologische en economische meerwaarde van een symbioseplatform kunnen aantonen.

Na 3,5 jaar zijn de resultaten van het project duidelijk zichtbaar: elk jaar besparen bedrijven nu reeds meer dan 500.000 euro dankzij de matchmaking-efforts van Symbiose. Daarnaast zijn nog tal van bedrijven in onderhandeling of in een testfase. De resultaten worden voorgesteld op het event. Deze samenwerkingsmogelijkheden zijn van toepassing in vele sectoren, waaronder de maakindustrie en vaak ook 'cross-sectoraal'.

Op deze 'Open Consortium Meeting' zal FISCH ook zijn roadmap ‘Valorisatie van Nevenstromen’ voorstellen. Deze roadmap werd opgesteld door een zo breed mogelijke consultatie bij Vlaamse bedrijven en geeft aan waar innovatie in het kader van deze roadmap nodig is om (in de chemische industrie) de circulaire economie te bewerkstelligen.

Bedrijven krijgen eveneens de kans om via een korte pitch voorstellen te doen voor nieuwe samenwerkingsprojecten.

Interesse? Het programma, praktische info en de mogelijkheid tot inschrijving vindt u hier!

 

Deel dit artikel