AGCO ontdekt voordelen van smart glasses in dagelijkse praktijk

AGCO ontdekt voordelen van smart glasses in dagelijkse praktijk

Het productieteam van de Amerikaanse landbouwvoertuigenfabrikant AGCO maakt gebruik van Google Glass om afgewerkte producten te evalueren alvorens ze te versturen naar verdelers voor verkoop. De draagbare technologie laat het kwaliteitsteam toe grondige inspecties uit te voeren op tractoren en daarnaast de veiligheidsnormen, het documenteren van checklists, het voorkomen van problemen en de doorvoersnelheid te verbeteren.

Bij het gebruik van de draagbare technologie tijdens kwaliteitscontroles worden stem-geactiveerde commando's en oogbewegingen toegepast als dagelijkse tools. Bovenop de efficiëntie die stem en oogbeweging aan het proces toevoegen, hoeven de kwaliteitstechnici niet langer hun apparatuur te dragen tijdens hun werkzaamheden, waardoor ze de inspecties handenvrij kunnen uitvoeren en zich volledig focussen op veiligheid. De checklists waarmee gewerkt wordt, zijn nu 'slim' en volgen de modelspecificaties, geven instructiediagrammen weer en tekst die de antwoorden en follow-up acties van de technicus kunnen onderbouwen. Elk punt op de checklist vraagt om een actie en biedt een detailniveau dat on-the-job training toelaat voor nieuwe werknemers en nieuw uitgebrachte modelspecificaties.

Leer meer over hoe AGCO draagbare technologie dagelijks inzet in volgend filmpje.

SaaS-gebaseerd platform

Om Google Glass bruikbaar te maken voor allerlei processen binnen de industrie kan gebruik gemaakt worden van specifieke softwareplatformen. Zo ontwikkelde het Gentse bedrijf Proceedix een gelijknamig Software as a Service-gebaseerd centraal platform voor het beheer van bedrijfsprocedures en instructies op een gebruiksvriendelijke manier. Zo kunnen de procedures overal en altijd beheerd worden op een smartphone, tablet of draagbare instrumenten zoals Google Glass.

Directe toegang tot informatie

Het gebruik van een hightech tool als Google Glass komt tegemoet aan enkele hedendaagse noden. Bedrijven ontwikkelen voortdurend nieuwe technologieën - in het geval van AGCO om landbouwers te helpen hun oogst te vergroten, waarbij de complexiteit in de productie van de machines vergroot. Tegelijk bestaat er (wereldwijd) een voortdurend tekort aan geschoolde productiearbeiders. Voor beide noden biedt de draagbare technologie een oplossing, dankzij de onmiddellijke toegang tot instructies en informatie.

De toekomst van draagbare technologie

Om het gebruik van dergelijke technologieën te evalueren en verder te ontwikkelen, zal Sirris in haar nieuwe vestiging in Kortrijk in samenwerking met de industrie onderzoek doen naar het gebruik ervan in verschillende processen en voor verscheidene taken. De site beschikt hiervoor over labo's met onder meer een demoruimte voor productieautomatisering.

Deze ruimtes worden feestelijk ingehuldigd op 3 maart 2016. Wilt u erbij zijn? Schrijf u dan nu alvast in!

 

(Bron foto: https://proceedix.com/data/testimonial-agco.pdf)

Deel dit artikel