Over Made Different

Over Made Different

Nieuwe markten, nieuwe concurrenten, nieuwe technologieën, nieuwe maatschappelijke eisen … De maakindustrie in ons land staat voor een aantal stevige uitdagingen. Om onze bedrijven futureproof te maken, is dan ook een allesomvattende aanpak nodig.

Wil een productiebedrijf ook in de toekomst succesvol zijn, dan moet het:

• zijn CO2-uitstoot, energie- en materiaalverbruik verminderen;
• zorgen voor een state-of-the-art productieapparaat;
• de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van zijn medewerkers stimuleren;
• producten met een hogere toegevoegde waarde ontwikkelen;
• en in staat zijn snel in te spelen op een voortdurend veranderende marktvraag.

 

Een actieplan op maat

Een performante maakindustrie is van levensbelang voor de welvaart in onze regio. Want als er nog productie uit Europa verdwijnt, volgen onherroepelijk ook planning, ontwerp, onderzoek en ontwikkeling, toelevering, logistiek, technisch onderwijs, ingenieursfaculteiten en tal van andere ondersteunende diensten.

Met het actieplan Made Different willen de Vlaamse regering, technologiefederatie Agoria en zijn collectief onderzoekscentrum Sirris de Vlaamse maakindustrie versterken en in de wereldtop laten meespelen. Het actieplan 'Made Different' wil de maakindustrie in Vlaanderen een toekomst geven in het industriële landschap van de 21ste eeuw. Onze aanpak: sensibiliseren, informeren en concreet begeleiden. Voor dat laatste hebben we zeven trajecten uitgetekend die elk inzoomen op één van de zeven noodzakelijke transformaties om van onze bedrijven echte ‘Factories of the Future’ te maken.

 

50 bedrijven in 2018

Tot nu toe doorliep een handvol bedrijven met succes dit traject , tientallen andere zijn in de weer met één of meerdere transformaties. Tegen 2018 willen we in totaal minstens 50 bedrijven volledig klaarstomen en 500 ondernemingen hun eerste stappen laten zetten op weg naar hun 'Factory of the Future'.

Met steun van