Arkite haalt 1,6 miljoen euro op om Europese expansie te versnellen

Arkite haalt 1,6 miljoen euro op om Europese expansie te versnellen

Arkite, een snelgroeiend Industrie 4.0-bedrijf, kondigt aan dat het een financieringsronde van 1,6 miljoen euro heeft gesloten om zijn groei verder te versnellen

Complexe handelingen foutloos uitvoeren

Arkite ontwikkelt en verkoopt de Human Interface Mate (HIM), een augmented reality technologie die productieoperatoren bijstaat. HIM maakt gebruik van een 3D-sensor en een projector om de operator in zijn werkgebied te informeren, te onderwijzen en te begeleiden tijdens het operationeel proces. “Dankzij de HIM kan een werknemer in een maakbedrijf complexe handelingen uitvoeren met een even grote zekerheid als dat van een robot”, zegt Johan Smeyers, co-CEO Arkite NV. “In onze hoogcompetitieve omgeving worden er steeds complexere handelingen van een operator verwacht. Dankzij de ondersteuning van de HIM kan een operator een groter aantal handelingen met een grotere complexiteit foutloos uitvoeren”, zegt co-CEO Ives De Saeger, tevens uitvinder van het concept.

Europese markt verder veroveren

Het bedrijf heeft in een tweede financieringsronde meer dan € 1,6 miljoen extra kapitaal opgehaald onder leiding van Capricorn Venture Partners. Ook bestaande aandeelhouders komen mee over de brug. Met de kapitaalsverhoging zal Arkite zijn ambitieuze doelen voor 2018 kunnen bereiken en verder uitbreiden in Europa.  Sinds de oprichting van Arkite in 2015 door Ives De Saeger en Johan Smeyers is het bedrijf gegroeid tot een team van 15 mensen. Momenteel heeft Arkite klanten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Sinds de lancering in mei 2016 is de HIM bij heel wat Europese klanten toegepast in diverse sectoren zoals automotive, telecom en pharma.  “We kunnen rekenen op verregaande interesse van bedrijven uit heel Europa. Om de vragen van deze klanten te kunnen beantwoorden, kunnen we de extra financiële middelen goed gebruiken” volgens Johan Smeyers.  “Bovendien vragen onze bestaande klanten ook extra features van de HIM. De bestaande sterk geapprecieerde wizards zullen nog verder verrijkt worden met extra funtionaliteiten. Deze stellen de klant in staat om zelf snel en eenvoudig applicaties te bouwen. Het development team heeft dus zijn handen vol en moet nog verder versterkt worden met ingenieurs en IT’ers”, voegt Ives De Saeger toe.

Het team van Arkite NV, met hoofdkantoor in C-mine Crib in Genk zal in 2018 groeien van 15 tot 30 personen. 

Deel dit artikel