Concurrentiekracht in precisiebewerking te vinden in zes domeinen

Concurrentiekracht in precisiebewerking te vinden in zes domeinen

De hightech producten van vandaag stellen steeds strengere eisen aan de mechanische componenten, wat vraagt om de toepassing van geavanceerde materialen en precisieproductietechnologieën. Sirris maakte een stand van zaken op en onderscheidt zes domeinen in precisieproductie waarin u uw competitiviteit kunt versterken. Hoe? Dat leert u in zes white papers, die u binnenkort kunt downloaden!

Succesvol concurreren op de wereldmarkt vraagt om een combinatie van unieke voordelen en manieren om boven de rest uit te steken. Dit is mogelijk via precisieproductie (precision manufacturing), maar tegelijk stellen zich ook enkele uitdagingen op het vlak van machines, sturing en gereedschap. Op basis van roadmaps en jarenlang eigen onderzoek bij en ervaring met de industrie heeft Sirris zes domeinen geïdentificeerd waarin bedrijven een verschil kunnen maken.

De onderzoeksresultaten gaan dieper in op deze zes domeinen waarin bedrijven in precisie kunnen uitblinken in zes white papers, die binnenkort op maandelijkse basis gepubliceerd worden en u gratis zult kunnen downloaden.

Over welke zes domeinen gaat het?

Een brede bevraging van Sirris in de Belgische industrie, OEM en Tier 1- en Tier 2-onderaannemers identificeerden zes domeinen  met opportuniteiten om in uit te blinken binnen precisieproductie: 

1. De realisatie van functionele prototypes van precisiecomponenten met een korte doorlooptijd

Generische, state-of-the-art precisiebewerkingstechnologieën die gebruik maken van commercieel verkrijgbare gereedschappen kunnen de doorlooptijden van prototypeproductie met 80 procent (van maanden naar dagen) helpen verkorten, terwijl een precisie van het niveau van slijpen kan worden bereikt. 

2. Het bereiken van een oppervlakteafwerking van extreem hoge kwaliteit

State-of-the-art gereedschappen die een hoogkwalitatieve oppervlakteafwerking mogelijk maken en innovatieve afwerkingstechnologie kunnen een oppervlakteruwheid met nanometrische precisie bereiken en tegelijk doorlooptijden en productiekosten verlagen.

3. Precisieafwerking van near-net-shape (NNS) componenten

Nieuwe 3D-laserscannen, uitlijntechnieken en klemoplossingen maken de brug tussen additieve en afnemende technologieën, waardoor de ontwerpvrijheid van additieve technologieën haar weg gevonden heeft naar precisiecomponenten.

4. Het bewerken van kleine details op grote oppervlakken

Het toepassen van een micro- of nanotextuur aan het oppervlak van een component kan een oppervlak bijvoorbeeld hydrofoob (waterafstotend) maken.

5. Kostenefficiënt precisiebewerken van harde, brosse materialen

Nieuwe hybride processen en snijmaterialen zoals diamant blijken duidelijk de sleutel tot een kostenefficiënt bewerkingsprocedé. Met diamant beklede gereedschappen en trillingsondersteunde technologieën zijn even succesvol om hardmetaal en keramiek te verspanen als de klassieke, duurdere methoden

6. Het garanderen van precisie over een volledige batch

Dankzij software- en hardware-tools voor een offline optimalisatie en inline controle is een precisie tot op 5 µm nauwkeurig mogelijk op standaard bewerkingscenters.

Op deze zes thema's zullen we komende maanden dieper ingaan in zes white papers. Wilt u zeker zijn dat u deze niet mist? Registreer hier om de eerste white paper (gratis) bij verschijning in uw mailbox te ontvangen!

 

Deel dit artikel