GE hergebruikt eigen afvalwater

GE hergebruikt eigen afvalwater

Dankzij een ‘zero discharge’ installatie loost een van de Belgische fabrieken van General Electrics Company geen afvalwater meer, maar hergebruikt ze het water voor haar eigen operationele behoeften.

De vestiging van de Amerikaanse multinational GE in Herentals produceert chemicaliën voor waterzuivering, afvalwaterbehandeling en processystemen. De bestaande fabriek werd recent uitgebreid met een nieuwe 'zero discharge'-installatie, zo bericht Engineeringnet. Hiermee wil de fabrikant 'inspelen op de groeiende vraag naar chemische oplossingen voor de behandeling en verwerking van water.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe chemische fabriek is de technologisch geavanceerde controlekamer waar de productieprocessen van de chemicaliën nauwgezet worden beheerd en opgevolgd. Deze technologie zorgt voor kortere cyclustijden, een hoog niveau van veiligheid en een zeer verregaande beheersing van de emmisises ter bescherming van het milieu. Gezien het om een 'zero discharge'-vestiging, loost deze geen afvalwater en hergebruikt alle water voor haar eigen operationele behoeften.

In totaal stijgt door de recente uitbreiding de productiecapaciteit van de fabriek tot ongeveer 27.000 ton per jaar.

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst” in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel