De ultieme voordelen van 'smart integrated production' voor u ontrafeld

De ultieme voordelen van 'smart integrated production' voor u ontrafeld

Hoe kunt u door digitalisering uw productie optimaliseren of bedrijfsprocessen een nieuwe wending geven? Wat zijn de voordelen van evolueren naar een Industrie 4.0-productieomgeving? Het seminar 'Smart integrated production, fit for the future' leverde heel wat interessante inzichten op. Download hier de presentaties.

Samen met Professor Van Landeghem en 5 business cases doken we op 17 oktober jl. in BluePoint Antwerpen in de wereld van digitalisering en in de mogelijkheden die industrie 4.0-ontwikkelingen de bedrijven aanreiken om te evolueren tot fabrieken van de toekomst.  

  

1 - Professor Hendrik Van Landeghem, UGent

Hoe kunnen recente evoluties in digitalisering en industrie 4.0 uw productie een boost geven en klaarstomen voor de toekomst? Wat zijn de elementaire bouwstenen voor digitalisering en welke verschillende facetten zijn beschikbaar? Bij Industry 4.0 draait alles om data en om hoe u die op een intelligente manier gebruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door Cyber Physical Systems als backbone voor een smart production, die zich verhouden als in een neuraal netwerk en waar alle gegevens overal beschikbaar zijn.

 

2 - Wim Tindemans, ISA Belgium

De International Society of Automation (ISA) ontwikkelt standaarden, waaronder de ISA95-standaard voor MES (Manufacturing Execution Systems). Deze standaard vormt de basis voor heel wat industriële softwarepakketten die gebruikt worden om de productie aan te sturen. Hij structureert niet enkel de activiteiten op productiemanagement-niveau, maar ook de flow tussen productiemanagement en andere bedrijfssystemen en dit op een universele manier.

 

3 - Leendert Noorzij, KS Profiel

Door het toepassen van digitalisering streefde KS Profiel naar een betere kwaliteit van zijn producten en service, een snelle en complete informatiestroom over de productie, een effectieve en nauwe samenwerking met klant, meer inzicht in het bedrijfsproces en daardoor flexibelere productie. Dit alles maakte het mogelijk om het bedrijf beter te organiseren en werd in goede banen geleid onder de deskundige begeleiding van YAZZOOM.

 

4 - Tom Capiau, Agidens

Fundamentele uitdagingen in industrie en productie vragen om een creatieve oplossing. Automatisatie van het productieproces blijft nog zeker de essentie. Om aan de wensen van de klanten en hun hedendaagse verwachtingen te voldoen, moet Agidens zelf met innovatieve oplossingen komen. Deze oplossingen zijn beschikbaar in de mogelijkheden van digitalisering (Industrie 4.0) en de hieraan gekoppelde ontwikkelingen.

  

5 - Luc Bovijn - Dana Spicer

DANA heeft een uitgebreid machinepark voor de productie van zijn tandwielen en transmissies voor de off-road machinemarkt. Om een beter beeld te krijgen van de status van zijn productie assets (up-down) en zijn facility assets, van het energieverbruik van elk departement en dit liefst allemaal in real-time (en dus niet pas een dag later), koos DANA voor een totaal nieuw informatiesysteem dat al deze gegevens van machinepark en andere assets consolideert en in bruikbare vorm aanbiedt aan de mensen op de werkvloer en het management. Dit alles werd mogelijk gemaakt door het ANDON OPTIMALISAION PROJECT uitgevoerd door CIMPRO. Het werd Dana Spicer's eerste stap naar een gedigitaliseerde fabriek 4.0.

 

6 - Wim Tindemans, Contec

Een getuigenis over hoe een bedrijf dat cosmetische producten van verschillende merken produceert en verpakt, zijn productie kon omvormen tot een flexibele en geoptimaliseerde en kosten-efficiënte productie. Door het toepassen van digitalisering op de verschillende bedrijfsprocessen werd een prachtig resultaat geboekt.

 

7 – Brecht Verlae, WARNEZ potatoes

De uitdaging van WARNEZ was de integratie van de automatiseringstechnologie en processen op de werkvloer met de administratieve porcessen. Het doel was te komen tot een betere werkomgeving, een hogere kwaliteit, kostenbesparing en reductie van de ecologische voetafdruk. BrightEye maakte het waar met zijn MEScontrol.net-systeem. Door de implementatie van dit MES-systeem werd de hele productie geïntegreerd en geoptimaliseerd. Eens te meer een bewijs dat MES-oplossingen ook voor kmo’s een werkelijke meerwaarde kunnen betekenen. 

Deel dit artikel