Klauwplaten vervangen in minder dan drie minuten

Klauwplaten vervangen in minder dan drie minuten

SCHUNK, Duitse fabrikant van klemtechnologieën en grijpersystemen, heeft een snelwisselsysteem voor klauwplaten ontwikkeld, dat toelaat in minder dan drie minuten en met een excellente herhaalprecisie (< 0,01 mm) klauwplaten te verwisselen met afmetingen tot 630 mm.  Het kan op betrouwbare manier los- en vastgezet worden, via een enkele regelschroef.

Het aantrekmechanisme van het draaicenter wordt automatisch verbonden met de klauwplaat en met hoge precisie gecentreerd dankzij de gepatenteerde flexibele kegel. Een gepatenteerd mechanisme garandeert enorme intrekkrachten, een optimaal vlak werkoppervlak en maximale stijfheid van de verbinding

Bijna alle draaicentra kunnen geretrofit worden met het nieuwe snelwisselsysteem van SCHUNK. Het is geschikt voor zowel manuele als bekrachtigde klauwplaten. De bedieningskracht (70 .. 150 kN) en maximale snelheid (3.500 .. 6.000 tpm) blijven behouden tijdens het proces. Door de lage installatiehoogte is de reductie in installatieruimte minimaal. Met zijn groot tapgat is het systeem ook ten zeerste geschikt voor gebruik in moderne draaicentra. Bestaande machines kunnen met een minimale inspanning aan het systeem aangepast worden en hergebruikt.

 Sirris gaat dieper in op de opportuniteiten en uitdagingen binnen het domein van precisiebewerking in zes white papers. Wilt u zeker zijn dat u hiervan geen enkele mist? Registreer u en download ze alle zes tijdens de komende maanden!

Deel dit artikel