Precisiewerk levert Maex Precision-Production concurrentievoordeel op

Precisiewerk levert Maex Precision-Production concurrentievoordeel op

Sommige bedrijven onderscheiden zich nog het meest als ze geconfronteerd worden met een (bijzonder) complexe opdracht. Maex Precision-Production is hiervan een mooi voorbeeld. Deze kmo uit het Limburgse Zonhoven legt zich al sinds 1965 toe op het frezen en draaien van complexe metalen en kunststoffen voor uiteenlopende sectoren, waaronder petrochemie, energie, machinebouw en automobiel. Toen een potentiële klant uit de automobielsector kwam aankloppen voor de productie van een nieuw, hoogwaardig product met groot technologisch risico, ging het de uitdaging aan.

Eén van de voorwaarden die de klant aan Maex oplegde, was absolute zekerheid over de dimensionele toleranties van onder meer de boringen van 0,8 mm diameter in het te produceren onderdeel. Om die garantie te kunnen bieden, besloot Maex een beroep te doen op Made Different.

3D-coördinatenmeetmachine meet tot onder 0,2 µm nauwkeurig

Precisiewerk is één van de domeinen waarin Belgische bedrijven vandaag het verschil kunnen maken met concurrenten. Om bedrijven te helpen dit concurrentievoordeel maximaal te benutten, investeerde Made Different in een precisiecel, waar onderdelen volgens de aangeleverde specificaties worden gefreesd en de dimensies uiterst nauwkeurig met een 3D-coördinatenmeetmachine geverifieerd kan worden.

Snel zekerheid over precisieproductie

Maex produceerde zelf de gevraagde onderdelen en bezorgde ze aan Made Different voor verificatie van de toleranties. Dezelfde dag nog ontving Maex een rapport met de meetresultaten. Daaruit bleek dat de geproduceerde onderdelen perfect beantwoordden aan de technische specificaties van de klant. “Met dit project hebben we een belangrijke stap naar precisieproductie gezet. Voortaan kunnen we dus al onze klanten absolute zekerheid bieden over de nauwkeurigheid van ons werk”, aldus Ronny Vandereydt, zaakvoerder van Maex Precision-Production. 

 

Deel dit artikel