Punch Powertrain Factory of the Future 2016

Punch Powertrain Factory of the Future 2016

Fabrieken van de Toekomst

Wat begon als een dochter van DAF groeide uit tot Punch Powertrain, 's werelds enige onafhankelijke ontwikkelaar en producent van automatische transmissiesystemen, met hoofdzetel in Sint-Truiden. Deze internationale speler maakt zich sterk in productontwikkelingen voor hybride en elektrische voertuigen.

Kennis en innovatie in proces en productie zijn de kern van het duurzame businessmodel: product- en procesontwikkeling en productie van key-componenten gebeuren in België, eindassemblage van de transmissiesystemen in de buurt van de klant (momenteel 100 procent in de eigen Chinese fabriek).

In productie zijn betrokkenheid en zelfsturing de basis voor een algeheel verbeteringsproces. Centraal staan teamwerking, planning, kennisdeling en de ontwikkeling van talent en competenties. 5S-housekeeping is de basis voor een goed georganiseerde fabriek, voor procesinnovatie wordt Kaizen toegepast; procesverbeteringen worden in zelfsturende teams uitgevoerd.

De komende vijf jaar zullen omzet, volume en personeel jaarlijks met 50-70 procent groeien. In dit groeiplan wordt bijkomend gemikt op een brede uitrol van een tweetrapstransmissie voor elektrische voertuigen Om dit te realiseren werkt Punch onder meer samen met externe partijen op alle niveaus en in alle afdelingen. Het bedrijf is een van de Factory of the Future Award-winnaars 2016.