ST Engineering Factory of the Future 2015, 2018 & 2021

ST Engineering Factory of the Future 2015, 2018 & 2021

Fabrieken van de Toekomst

ST Engineering (voorheen Newtec) ontwerpt, ontwikkelt en produceert materiaal en technologie voor satellietcommunicatie. Elk toestal dat ST Engineering levert is uniek. Software, hardware en functionaliteit worden aangepast aan de wensen van de klant. De productiesite in Erpe-Mere is er één op maat van deze high mix/low volume-markt.

ST Engineering doorliep met verve het traject van Made Different en kreeg in 2015 de titel van Factory of the Future. De belangrijkste transformaties hierbij waren zonder twijfel de uitrol van een digital factory, de introductie van end-to-end engineering en de omarming van een human centered productieproces.

Sinds 2015 is er heel wat veranderd bij ST Engineering, waardoor het bedrijf zijn certificering kon hernieuwen. Zo werd in de tussentijd de fabrieksomzet verdubbeld, terwijl tegelijk de omzet per werknemer met meer dan 20 procent kon worden opgekrikt. Het bedrijf creëerde in de periode 2012-2015 via het Made Different-programma een kader waarbinnen het nog steeds werkt. Digitalisering van de processen is hierbij cruciaal gebleken.

De bereikte doorbraken stelden ST Engineering in staat zijn sterke personeelsgroei op een professionele, inclusieve manier aan te pakken. Door in te zetten op zelfredzaamheid en zelfsturing op de werkvloer werd de nood aan extra leidinggevenden quasi geëlimineerd. En er werd gekozen voor een model van maximale jobrotatie: cross-trained medewerkers in alle afdelingen brengen meer flexibiliteit en laten toe de volledige operationele flow te optimaliseren.

Ten slotte werden belangrijke investeringen doorgevoerd in zowel technologie en productiecapaciteit als in verhoogde flexibiliteit. Zo wordt verder geïnvesteerd om de komende twee jaren opnieuw een capaciteitsgroei van 60 procent te realiseren.

STE Engineering verlengen hun certificaat als Factory of the Future in 2018 en 2021

2018

2021