Transformatie 1: Advanced Manufacturing Technologies

Transformatie 1: Advanced Manufacturing Technologies

7 Transformaties

Deze transformatie gaat uit van het inzetten van state-of-the-art productietoestellen. Gegeven het loonhandicap kunnen onze bedrijven het zich niet permitteren te produceren met een machinepark dat verouderd is ten opzichte van dat van de concurrenten. Voorbeeldbedrijven ontwikkelen voor sleutelaspecten in de productie zelfs hun eigen apparaten en beschikken zo over een machinepark uniek in de wereld.

"Het competitieve kostenvoordeel van onze fabriek in Mechelen is het resultaat van een zeer sterk doorgedreven automatisatie. De voorbije jaren werden in de fabriek tientallen miljoenen geïnvesteerd hetgeen geleid heeft tot een productieapparaat dat zonder twijfel ‘het neusje van de zalm’ kan genoemd worden. De Mechelse productie vormt dan ook voortaan de interne kwaliteits- en assemblage benchmark binnen de ganse Continental-groep.”

(Stefaan Van Thielen - Continental)

“Vorig jaar investeerde ons bedrijf een extra 5 miljoen euro om over te schakelen van klassiek metaalfrezen naar 3D printen. Deze innovatie is nodig om voor te blijven op producenten in het buitenland. Een kwart van de investering gaat trouwens naar opleidingen van de werknemers: de visie is dat iedereen een specialist is in zijn of haar vakgebied gaande van tandheelkunde, software ontwikkeling, 3D ontwerpen, afwerking tot kwaliteitsinspectie.” 

(Jo Massoels – Dentsply Implants)