Innoveren met materialen

Innoveren met materialen

Innoveren met materialen kan op een duurzame manier gebeuren én tegelijk winst opleveren. Dat hebben tientallen bedrijven de afgelopen jaren bewezen in het kader van het project OpenRaam. Alle info werd recent gebundeld in een boek waarmee je zelf aan de slag kan.

Er zijn grote ecologische en economische voordelen te halen uit de wijze waarop producten worden ontworpen, geproduceerd, verdeeld, geconsumeerd of gebruikt en terug verwerkt na afdanking. Stijgende materiaal- en energiekosten maken immers innovatieve materiaaltechnologieën waarbij materialen en energie op een duurzame manier worden ingezet, interessant en zelfs noodzakelijk.

Bedrijven worden de laatste jaren geconfronteerd met stijgende grondstofkosten. Een doordachte inzet van nieuwe materialen en innovatieve materiaaltechnologieën wordt almaar belangrijker. Wil je als bedrijf rendabel en gezond blijven, dan wordt innoveren steeds meer een noodzaak.

Voor medewerkers van productiebedrijven die hun bedrijf willen doorlichten op kansen voor duurzame materiaalinnovatie, ontwikkelden SIRRIS, VITO, KU Leuven en UA het boek “Innoveren met materialen: economisch potentieel, ecologische noodzaak”.

Dit boek reikt u inspirerende voorbeelden en concrete pistes aan om meteen aan de slag te gaan. Bovendien laat het u kennismaken met de 3P-scan, een instrument waarmee u zelf uw bedrijf kunt doorlichten om vervolgens concrete stappen te zetten naar duurzame materiaalinnovatie in de praktijk. Meer info vindt u op www.openraam.eu  

Innoveren met materialen

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst” in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel