Is mijn maakproces nog up-to-date?

Is mijn maakproces nog up-to-date?

Vorig jaar startte UNIZO met een werking rond vakmanschap, ambachten en maakindustrie: De Makers. Dit met als doel het positieve imago van de maakindustrie meer kleur te geven. Een onderdeel van deze werking zijn de Kennismakers-netwerkevents, waarvan de tweede editie op 24 juni plaatsvindt in Kortrijk.

Het vorige netwerkevent was in november vorig jaar bij IMEC te Leuven onder de titel ‘Wie wordt de netflix van de maakindustrie’. Hier lag de focus op nieuwe technologie die een grote impact zal hebben op de maakindustrie. Er waren plenaire sessies en break-outgroepen. Het event kon rekenen op 130 aanwezigen. 

Op 24 juni vindt nu een nieuwe editie plaats in samenwerking met het Industrial Design Center van Howest. Deze keer zal de focus liggen op productie: hoe begin ik aan een nieuw maakproces? Aan innovatie, productdifferentiatie of co-creatie? Het event wil ondernemers concreet aanmoedigen tot het ondernemen van actie. Herman Derache, Algemeen Directeur van Sirris, zal de keynotespeech 'Van kmo naar fabriek van de toekomst' geven, rond de manier waarop Made Different bedrijven begeleidt in een transformatieproces, om concurrentieel te kunnen blijven produceren in België. 

Interesse? Op de website van De Makers vindt u het programma en praktische info!