Flexibiliteit maakt automatisering rendabeler

Flexibiliteit maakt automatisering rendabeler

Flexibele automatisering moet het mogelijk maken een robot of een systeem makkelijk aan te passen aan een nieuw of aangepast product. Om automatisering rendabeler te maken voor producties waar vaak van product gewisseld moet worden, starten technologieaanbieders en integratoren samen met Sirris, Agoria en UGent een campagne rond flexibele automatisering. In de kijker tijdens onze hands-on workshop op 9 maart staan cobots in combinatie met machinevisie.

Wanneer goed ontworpen kan een flexibele automatisering meegroeien met het proces en de vraag, productiekosten verminderen en het kwaliteitsniveau verhogen en saaie, repetitieve of ongezonde taken overnemen.

Tijdens een sensibiliserings- en informatiecampagne zullen Sirris, Agoria en UGent samen met technologieaanbieders en integratoren eindgebruikers informeren over recente technologische ontwikkelingen die zich in steeds sneller tempo voordoen en nieuwe mogelijkheden scheppen om te automatiseren waar dat voorheen soms niet rendabel of zeer complex was.

De opkomst voor de eerste overlegmeeting van 27 januari was alvast een succes en leverde waardevolle input die zal gebruikt worden om nieuwe initiatieven vorm te geven. Een eerste technologie die in de kijker wordt gezet zijn collaboratieve robots, in combinatie met machinevisie. Bedrijven die meer willen weten over de mogelijkheden van dergelijke systemen kunnen tijdens een hands‑on workshop aan de hand van oefeningen zelf een eerste programmaatje maken. De volgende sessie is gepland op 9 maart te Diepenbeek; meer informatie is beschikbaar via deze link.

Deze campagne wordt gesteund door VLAIO

 Agentschap Innoveren & Ondernemen

Partners

Agoria
UGent
Deel dit artikel