Nuscience Factory of the Future 2017 & 2021

Nuscience Factory of the Future 2017 & 2021

Fabrieken van de Toekomst

Nuscience ontwikkelt en produceert premixen, concentraten en minerale voeding voor vooral jonge dieren (varkens, pluimvee en runderen), alsook additieven voor de diervoederindustrie.

In 2015 werd in Drongen een gloednieuwe ‘specialiteiten’-fabriek in gebruik genomen, die excelleert op het gebied van reactiesnelheid op marktopportuniteiten. Door het koppelen van ERP en MES (interfacing), worden momenteel 5.000 berichten per dag heen en weer gestuurd in de fabriek, waarbij het ERP-systeem zelfstandig ‘leert’ om nog beter te plannen. Daarbovenop wisselt het MES-systeem dagelijks 40.000 tot 80.000 boodschappen uit met de machine-PLC’s, en dit via een OPC-connectie waarbij de logica in de PLC zit. Doorlooptijden voor bestellingen werden de voorbije jaren teruggebracht tot 3 à 5 dagen, ook door het bewust investeren in en het inplannen van een bepaald percentage overcapaciteit.

Momenteel lopen er veertien Europese onderzoeksprojecten met partners. Op Belgisch niveau is Nuscience Drongen projectleider van onder andere Innodry (Flanders' Food i.s.m. Food Pilot) en Wet2dry (i.s.m. Feed Design Lab).

Nuscience is opnieuw Factory of the Future in 2021