White paper rond afwerking van near-net-shape componenten nu beschikbaar

White paper rond afwerking van near-net-shape componenten nu beschikbaar

Succesvol concurreren op wereldniveau vraagt om een combinatie van een aantal unieke voordelen en weten hoe boven de rest uit te steken. Precisieproductie biedt u deze mogelijkheid. Tezelfdertijd stellen zich enkele uitdagingen op het vlak van machines, sturing en gereedschap. We identificeerden zes domeinen waarin een bedrijf het verschil kan maken en gaan hier dieper op in in zes white papers. De derde publicatie rond de afwerking van near-net-shape (NNS) componenten is nu beschikbaar via onze website!

Een brede bevraging van Sirris in de Belgische industrie, OEM en Tier 1- en Tier 2-onderaannemers identificeerde zes domeinen met opportuniteiten om in uit te blinken binnen precisieproductie. Het domein waarop we in deze derde white paper dieper ingaan, is de afwerking van near-net-shape componenten. 

Steeds complexere componenten kunnen worden gerealiseerd met near-net-shape (NNS) technologieën, maar afwerkingsoperaties blijven noodzakelijk om het vereiste niveau van precisie of oppervlaktekwaliteit te bereiken. Nieuwe technologieën zoals 3D-laserscannen, heraligneerprocedures en klemoplossingen hebben een verbinding tussen additieve en afnemende technologieën tot stand gebracht, waardoor de ontwerpvrijheid van de additieve technologie haar weg gevonden heeft naar precisiecomponenten.

Meer lezen over de afwerking van near-net-shape componenten? Download onze derde white paper rond precisieproductie!

Deel dit artikel