Demobox maakt ontwikkelingen in precisie tastbaar

Demobox maakt ontwikkelingen in precisie tastbaar

In de zes white papers rond precisieproductie die in het voorjaar uitkwamen, beschreven we verschillende technologieën en hun mogelijkheden. Om te tonen wat dit in de praktijk betekent, maakten onze experts een demobox die bestaat uit een volledig uitgewerkt werkstuk dat de topics van de white papers demonstreert en toont waarmee de precisie-experts bezig zijn bij Sirris. 

Het werkstuk in de demobox kreeg de vorm van een metalen legpuzzel waarbij de letters van onze naam, 'Sirris', gevormd worden. Het geheel is een set van perfect passende stukken uit verschillende materialen die elk op een andere manier zijn uitgewerkt. Ze illustreren het topic 'Het garanderen van precisie over een volledige batch'. 

 

S: de eerste S heeft een hol aluminium spiegelend oppervlak gekregen via diamantfrezen en demonstreert wat aan bod komt in de white paper 'Het bereiken van een oppervlakteafwerking van extreem hoge kwaliteit'.

I: de eerste I heeft een functioneel oppervlak in titanium en kent een hydrofoob gedrag dat bereikt werd met microfrezen. Deze letter toont waar 'Functionele oppervlakken' voor staat.

R: de eerste R bevat interne kanalen, verwezenlijkt met selective laser melting (SLM) en is een illustratie van het topic 'Precisieafwerking van near-net-shape (NNS) componenten'.

R: ook in de tweede R werd SLM ingezet, deze keer om een graduele overgang in dichtheid van het materiaal te bekomen, van massief naar lichtgewicht. Ook hiermee demonstreerden we wat we bespraken in 'Precisieafwerking van near-net-shape (NNS) componenten' en tonen we ook meteen de mogelijkheden van 3D-metaalprinten.

I: de tweede I heeft een functioneel oppervlak in roestvast staal en heeft hydrofobe eigenschappen die verwezenlijkt werden met microfrezen. Ook dit is een illustratie van 'Functionele oppervlakken'.

S: de tweede S kreeg een sferisch koper spiegelend oppervlak door diamantfrezen. Ook hiermee verwijzen we naar de paper 'Het bereiken van een oppervlakteafwerking van extreem hoge kwaliteit'. 

 

Boven de letters I ten slotte bevinden zich twee inserts uit bewerkt keramiek - de puntjes op de i - die het topic 'Kostenefficiënt precisiebewerken van harde, brosse materialen' illustreren. 

Wilt u de demobox zelf eens bekijken? Kom dan op 30 september naar de opendeurdag van ons Precision Manufacturing Lab of bezoek het Lab tijdens Open Bedrijvendag op 2 oktober. Twee prima gelegenheden om de infrastructuur, de experts en de demostukken te leren kennen, die ervoor zorgden dat de white papers tot stand kwamen. 

Onze white papers rond precisie gemist eerder dit jaar? U kunt ze nog altijd (gratis) opvragen!

Deel dit artikel