Boot camp flexibiliteit verhogen met betrokken medewerkers

Boot camp flexibiliteit verhogen met betrokken medewerkers

De markt evolueert en dat vraagt een continu aanpassen van bedrijven om efficiënt te kunnen reageren, om sneller te kunnen leveren, om goed maatwerk af te leveren. Niet alleen het technische proces hierop afstemmen, maar ook alle medewerkers meenemen, motiveren en betrekken is de uitdaging. Aan de hand van inspiratiecases en huiswerkopdrachten gaan we tijdens dit boot camp aan de slag om uw onderneming te begeleiden in het aanpakken van deze uitdagingen. We zetten u op weg naar een transformatieplan.

Sessie 1: De menselijke kant van technisch management

Wat is de impact op de medewerkers van de veranderingen die het bedrijf doormaakt? Hoe motiveren we hen, hoe zorgen we voor maximale betrokkenheid bij zowel de veranderingen, als bij de klanten? Waar zijn we als bedrijf sterk in? Hoe kunnen we ons differentiëren?

Sessie 2: Autonomie en teams

Welke structuur hebben we nodig om het bedrijf optimaal te organiseren? Hoe zorgen we voor betrokken medewerkers die zelf mee vorm geven aan onze toekomst?

Sessie 3: Leiderschap, competentiemanagement en multi-inzetbaarheid

Hoe structureren we teams? Hoe organiseren we flexibele inzetbaarheid, om zo sneller te schakelen in functie van klant- en/of organisatievragen? Wie moet welke verantwoordelijkheden opnemen? Hoe zouden de jobs er moeten uit zien?

Sessie 4: Ontwikkelen en evalueren

Wat verwachten we van medewerkers? Hoe bepalen we doelstellingen en KPI’s en hoe volgen we die op? Hoe zorgen we voor optimale kennisdeling en ervaringsuitwisseling? Hoe gaan we medewerkers opleiden? Hoe zorgen we er voor dat we alle nodige competenties voldoende in huis hebben?

Wat?

4 interactieve sessies met presentatie van praktijkcases, huiswerkopdrachten, groepsdiscussie en onderlinge uitwisseling en advisering met begeleiding door adviseurs-experten van Agoria, Flanders Synergy en Sirris. Inclusief een geleid bedrijfsbezoek bij de gastbedrijven.

Doelgroep

1 tot 3 sleuteldragers (Operations manager, Productie manager, HR manager, CEO, …) per deelnemend bedrijf.

Data en locaties

Als u zich inschrijft, bent u meteen voor de volledige reeks aangemeld. U hoeft zich dus niet voor elke sessie afzonderlijk in te schrijven.

  • 6 oktober 2015 –13u30 – Provan (Genk) (Factory of the Future 2015)
  • 27 oktober 2015 –13u30 – Ridley Bikes (Beringen-Paal)
  • 17 november 2015 –13u30 – Continental Automotive (Mechelen) (Factory of the Future 2015)
  • 8 december 2015 –13u30 – TBC

Deelnemingskosten

Dit bootcamp is volzet, maar u kunt zich al per e-mail (robrecht.janssens@agoria.be) aanmelden voor de volgende cyclus in februari - april 2016.

  • 1e deelnemer per bedrijf: € 1.000
  • 2e en 3e deelnemer: € 500
  • Leden van Agoria/Sirris/Flanders Synergy krijgen 25% korting op deze tarieven

Meer informatie en inschrijven via robrecht.janssens@agoria.be