Audi Brussel Factory of the Future 2020

Audi Brussel Factory of the Future 2020

Fabrieken van de Toekomst

Om de productie van de e-tron, een SUV uit de hogere klasse met een puur elektrische aandrijving, mogelijk te maken, moest de fabriek volledig worden omgebouwd. De ombouw werd binnen een tijdsbestek van twee jaar uitgevoerd. In dezelfde periode werd een volledig nieuwe batterijassemblage in gebruik genomen, de eerste binnen de Audi Groep. Deze inspanningen werd nu erkend en de fabriek kreeg de titel Factory of the Future. 

Audi Brussels ontving ook het certificaat  van 'CO2-neutrale fabriek' van de Belgische certificatie-instelling Vinçotte in mei 2018 en 2019 en exploiteert nu 's werelds eerste gecertificeerde, CO2-neutrale serieproductie in het premiumsegment.  Zo is onder andere de grootste fotovoltaïsche installatie uit de regio Brussel met een actuele totale oppervlakte van   91.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd op de fabrieksdaken.

Als premiumfabrikant voldoet Audi Brussels aan hoge kwaliteitsnormen. Het bedrijf stemt de productie- en logistieke processen strategisch af op toekomstige vereisten. De focus ligt op mensen: ze worden daarbij op een efficiënte manier door hulpsystemen ondersteund, ook systemen met nieuwe vormen van mens-machine-interactie. Deze ondersteunende systemen, verhogen de procesbetrouwbaarheid en ergonomie op de werkplek.

Verder wordt er ook veel belang gehecht aan het welzijn van de werknemers. Daarom investeert het bedrijf consequent in ergonomische werkplekken. In de nieuwe assemblagelijnen kan de hoogte van de auto bij elke werkcyclus worden aangepast. Op deze manier kan de medewerker de beste ergonomische houding voor het uitvoeren van het werk aannemen.