Vandemoortele Izegem Factory of the Future 2020

Vandemoortele Izegem Factory of the Future 2020

Fabrieken van de Toekomst

Vandemoortele is een Belgisch familiebedrijf, in 1899 gesticht in Izegem. Het voedingsbedrijf is uitgegroeid tot een Europese marktleider in de twee bedrijfsactiviteiten waarin het actief is: ‘bakkerijproducten’ en ‘margarines, culinaire oliën en vetten’. In 2018 realiseerde Vandemoortele een omzet van 1,4 miljard euro met 5.100 medewerkers. De groep is aanwezig in 12 Europese landen met eigen verkooporganisaties en/of productielocaties.

De fabriek in Izegem produceert margarines en frituurvetten, zowel voor de professionele gebruiker als voor retailers. Daarnaast brengt het ook een aantal consumentenmerken op de markt, waarvan Vitelma en Fama de meest bekende zijn, naast het Vandemoortele-merk voor frituurolies en mayonaise.  Vandemoortele Izegem is met een jaarlijkse productie van 160.000 ton, verdeeld over 20 productielijnen, de grootste fabriek van de groep.

Het bedrijf wordt gekenmerkt door een sterke prestatiegerichtheid die bereikt wordt door technologie te combineren met een mensgerichte aanpak. Een sterk geautomatiseerd productieapparaat laat de onderneming toe toegevoegde waarde voor haar klanten te genereren, zowel op het vlak van kwaliteit, doorlooptijd als duurzaamheid.