State-of-the-art technologie en slimme productie voor rendabel plaatbewerken

State-of-the-art technologie en slimme productie voor rendabel plaatbewerken

Op dinsdag 24 november organiseerden Agoria en Sirris, in samenwerking met Metal-Alliance.be, in de Millennium Golf in Paal een event over de vraag hoe we in België economisch rendabel kunnen plaatbewerken. Het antwoord luidde: "Door met nieuwe technologieën te automatiseren!" Uiteraard. Maar dat volstaat niet, want de markt vraagt een diepere transformatie tot slimme, duurzame en gedigitaliseerde fabrieken.

Er werden drie inspirerende, praktische bedrijfscases getoond over de toepassing van state-of-the-art productietechnologie. Professor Joost Duflou van KU Leuven vertelde over de nieuwste trends in plaatbewerking en automatische machinesturing.

  • Kostenefficiënte ‘lot size 1’ productie door middel van digitale productiekoppeling en een geautomatiseerd machinepark:
    Thyssen-Krupp (NL), producent van geleidingsarmen voor trapliften (ondersteund door Valk Welding) - Bekijk hier de presentatie of lees meer over deze case.
  • Digitale koppeling van machines in een netwerk voor optimale, QRM-gebaseerde levertermijnen: Interfocos (Nl), producent van gas- en houthaarden (ondersteund door LVD machines en software) - Bekijk hier de presentatie (3,6 MB).
  • Innovatie, slimme investeringen en geautomatiseerde metaalbewerking als motor van sterke groei voor Belgische toelever-kmo’s: FE Plus (B), professionals die een nieuwe wind doen blazen in de wereld van klantspecifieke metaalbewerking - Bekijk hier de presentatie (2,4 MB).
  • De nieuwste trends in plaatbewerking en automatische machine-sturing, zoals slim ontvouwen, automatisch nesten en incremental forming, kwamen aan bod in de presentatie van Prof. Dr. Joost Duflou (KU Leuven) - Bekijk hier de presentatie (4.4 MB).

Een panel van Agoria Metal-Alliance.be-leden (VAC Machines, Valk Welding, Produsoft) en Sirris-expert Jan Kempeneers bespraken ten slotte hoe zij de toekomst van plaatbewerking zien.

 

 

Deel dit artikel