Networked Factory

Gert D'Handschotter, CEO van E.D.&A.: "Als ontwikkelaar en producent van klantspecifieke elektronica, deden we de afgelopen jaren regelmatig beroep op de expertise van Voxdale, voornamelijk op het vlak van productarchitectuur, vormgeving en mechanische integratie van technologie. Dat gebeurde meestal op een ad hoc basis. Door onze samenwerking verder te verankeren, kunnen we nog sneller en beter inspelen de wensen van onze klanten."

Hoe zullen onze jobs er in de toekomst uitzien? In minder dan een uur vlogen we de wereld rond op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ons corporate event gemist? Geen nood! Hieronder kunt u de livestreams met onze internationale gasten integraal herbekijken!

Combineer steeds kortere product levenscycli en snel evoluerende markten met een voortdurend groeiende diversiteit in technologie, en je hebt één van de belangrijkste uitdagingen voor onze maakindustrie te pakken. Bedrijven dienen steeds meer competenties te combineren en te ontwikkelen, en deze trend zal de komende jaren enkel nog versterkt worden.

Acht onderzoekspartners, waaronder Centexbel en de Vlaamse bedrijven Sioen Industries nv en Devan Chemicals nv hebben op 8 juni jongstleden een spin-off bedrijf “AT~SEA Technologies” opgericht, om kant-en-klare zeewierkwekerijen op de markt te brengen.

Natuurrampen of humanitaire rampen vinden meestal plaats in gebieden met extreme weersomstandigheden (hitte, extreme koude, overvloedige regen…). In het kader van het Europese onderzoeksproject S(P)EEDKITS, hebben Centexbel en Sioen Industries, samen met hun Europese partners uit de industrie, de onderzoekswereld en humanitaire hulporganisaties, verschillende textieloplossingen uitgewerkt om de levenskwaliteit in vluchtelingenkampen te verbeteren.

De editie van Hannover Messe 2015 stond in het teken van 'Integrated Factory - Join the Netwok!', wat verwijst naar het groeiende belang van netwerken in de industrie van de toekomst. Deze evolutie maakt deel uit van Industrie 4.0, de naam waaronder de vierde industriële revolutie vorm krijgt. Het is tegelijk een van de voornaamste uitdagingen voor de toekomst.

 

Het ging er bij momenten levendig aan toe tijdens het druk bijgewoonde event dat Sirris en Agoria op 30 maart in Gent organiseerden. Vertegenwoordigers van gieterijen en hun afnemers deelden hun visie op vandaag en morgen en gaven elkaar feedback en tips. Gieterijen hebben een toekomst in België, mits de nodige inspanningen...

Het wordt voor individuele (maak)bedrijven steeds moeilijker om incrementele of doorbraakinnovaties op te pikken, te begrijpen en te benutten. Als gevolg daarvan stappen steeds meer ondernemingen in netwerken van meerdere actoren. Welke soorten strategische netwerken zien we vandaag? En welke skills moeten ondernemingen ontwikkelen om die relaties te beheren?

De Open Manufacturing Campus wil zowel een fysieke plek zijn waar innovatieve maakbedrijven zich vestigen, als een virtuele Open Manufacturing Community die ver buiten de fysieke campusgrenzen reikt.

Individuele bedrijven, ook grote multinationals, beschikken niet over de competenties om alle activiteiten in de waardeketen tot een goed einde te brengen, noch is het economisch verstandig om dit te proberen. Bijgevolg creëren bedrijven samenwerkingsverbanden met andere actoren die, naargelang het type samenwerking, alsmaar complexer worden. Maar welke types strategische netwerken zien we vandaag? En over welke vaardigheden moeten bedrijven beschikken om deze zo goed mogelijk te beheren? 

Pagina's