Gene Haas Foundation financiert studiebeurzen voor verspaning en CNC-mechanica

Gene Haas Foundation financiert studiebeurzen voor verspaning en CNC-mechanica

De Gene Haas Foundation (GHF) zal 500.000 dollar of ca. 445.000 euro extra verdelen onder 38 onderwijsinstellingen in 15 Europese landen, waaronder België. Dat heeft ons lidbedrijf Haas Automation Europe bekendgemaakt. Deze nieuwe donatieronde brengt het totale bedrag aan donaties door de GHF in Europa sinds 2015 al op bijna 1 miljoen dollar. 

Gene Haas, de oprichter van Haas Automation, wil met zijn genereuze schenkingen leerlingen/studenten en hun ouders helpen bij het bekostigen van inschrijvingsgeld. Op die manier ondersteunt de GHF studiebeurzen voor CNC-verspaning en CNC-mechanica.

In totaal kunnen dit jaar meer dan 2.000 leerlingen/studenten van dit programma genieten. In België wordt maar liefst 54.000 dollar verdeeld over tien onderwijsinstellingen. 

De studiebeurzen worden beheerd in samenwerking met Haas Automation en het Amerikaanse National Institute for Metalworking Skills (NIMS). In Europa is het Simon Vanmaekelbergh, HTEC and Educational Partnership Coordinator bij Haas Automation Europe, die het project in goede banen heeft geleid en heeft toegezien op het toekennen van de bedragen.

"De studiebeurzen maken deel uit van het niet-aflatende engagement van Gene Haas om technisch onderwijs te steunen", zegt hij. "Wij geloven dat we hardwerkende CNC-professionals in wording moeten koesteren. Deze steun zal helpen om op het hele continent de aanvoer van goed opgeleide mensen voor de maakindustrie veilig te stellen."

Haas Automation is Amerika’s marktleidende bouwer van CNC-bewerkingsmachines en is wereldwijd een van de top 5 bouwers van bewerkingsmachines.

www.haas-belux.com 

www.ghaasfoundation.org

Deel dit artikel