TE Connectivity Oostkamp Factory of the Future 2016

TE Connectivity Oostkamp Factory of the Future 2016

Fabrieken van de Toekomst

Multinational TE Connectivity produceert in zijn vestiging in Oostkamp diverse elektromechanische componenten voor de auto-industrie. 2014 een omzet van 224 miljoen euro. Het bedrijf dat in 2014 een omzet draaide van 224 miljoen euro, zet sterk in op wendbare en zelfsturende procesorganisatie.

Niet alleen worden de productielijnen er zelf ontworpen en gebouwd, de site fungeert voor veel nieuwe machines en productielijnen als pilootplant en is voorloper in verschillende procestechnologieën binnen het bedrijf. Om te kunnen verder groeien zet TE Connectivity onder meer in op het efficiënt ontwerpen en maken van speciaal-producten. Productielijnoptimalisatie, groei in productie en productiviteit, en ecologische ingrepen staan centraal.  Daarnaast zet het zeer sterk in op een wendbare en zelfsturende procesorganisatie.

De vestiging stelt zo'n 700 mensen te werk, een cijfer dat stabiel bleef  ondanks een gematigde productiegroei en opeenvolgende productiviteitstijgingen. Gemiddelde doorlooptijden werden de laatste vier jaren gehalveerd. Processen monitoren zichzelf en passen zich aan indien nodig, waardoor het aantal manuele interventies verminderde. Ondanks de groei daalden energie- en materiaalverbruik. Door een doorgedreven samenwerking met logistiek partner DSV konden inkomende transporten worden geoptimaliseerd en gereduceerd.

TE Connectivity Oostkamp kaapte in 2016 een van de Factory of the Future Awards weg.