'White paper rond precisiecomponenten in zeer korte tijd' nu beschikbaar

'White paper rond precisiecomponenten in zeer korte tijd' nu beschikbaar

Succesvol concurreren op wereldniveau vraagt om een combinatie van een aantal unieke voordelen en weten hoe boven de rest uit te steken. Precisieproductie biedt u deze mogelijkheid. Tezelfdertijd stellen zich enkele uitdagingen op het vlak van machines, sturing en gereedschap. We identificeerden zes domeinen waarin een bedrijf het verschil kan maken en gaan hier dieper op in in zes white papers. De eerste rond precisiecomponenten in zeer korte tijd is nu downloadbaar!

Een brede bevraging van Sirris in de Belgische industrie, OEM en Tier 1- en Tier 2-onderaannemers identificeerde zes domeinen met opportuniteiten om in uit te blinken binnen precisieproductie. Het eerste domein waarop we in een eerste white paper dieper ingaan, is de realisatie van functionele prototype precisiecomponenten binnen een korte doorlooptijd.

Prototype precisiecomponenten ondergaan immers vaak dezelfde bewerkingen als gebruikelijk zijn in de productie van grote series. Dit houdt onder meer speciaal gereedschap in, uitsluitend bestemd voor het prototype, wat gepaard gaat met hoge kosten en aanzienlijke doorlooptijden. Generische, state-of-the-art precisiebewerkingstechnologieën die gebruik maken van commercieel verkrijgbare gereedschappen hebben bewezen dat doorlooptijden met 80 procent (van maanden naar dagen) kunnen worden verkort, terwijl een precisie van het niveau van slijpen kan worden bereikt.

Meer lezen over de productie van prototype precisiecomponenten in zeer korte tijd? Download onze eerste white paper rond precisieproductie!

Deel dit artikel