Blog

Made Different

Op 3 februari was het dan zo ver: de eerste bedrijven die het label 'Factories of the Future' verdienen, zijn bekend. Maar liefst vier bedrijven kwamen in aanmerking voor de titel.

Made Different

Individuele bedrijven, ook grote multinationals, beschikken niet over de competenties om alle activiteiten in de waardeketen tot een goed einde te brengen, noch is het economisch verstandig om dit

Made Different

Gebruiksvriendelijke robotsystemen voor CNC-machinebelading zorgen ervoor dat automatisering bij kleinere series een haalbare kaart geworden is.

Made Different

Het einde van onze industriële tewerkstelling of de weg naar ongekende mogelijkheden, de meningen blijven verdeeld.

Made Different

Op 27 november demonstreerde Diatool dat precisiefrezen in hardmetaal (cemented carbide) mogelijk is.

Made Different

Internetaankopen door consumenten zitten in de lift.

Made Different

Enkel het optimale gebruik van ieders creativiteit creëert de nodige innovaties om uit te groeien tot Fabriek van de Toekomst

Made Different

Met tien waren ze, de technologieleveranciers die op 5 november in het Havenhuis te Antwerpen hun duurzame herstel- en reinigingstechnologie kwamen voorstellen.

Made Different

De voorbije jaren is de focus van onderzoek naar innovatie sterk opgeschoven in de richting van het verbeteren van diensten.

Made Different

Rodney Brooks, de man achter de Baxter robot, kwam op 22 oktober 2014 naar Parijs om zijn ideeën en inzichten omtrent collaboratieve robots toe te lichten aan een publiek uit de onderzoeks- en de

Made Different

Intelligente brillen en 'head mounted devices' bestaan vandaag al in allerlei soorten.

Made Different

Nestlé Japan is het eerste bedrijf dat ‘menselijke’ robots gaat inzetten als werknemers. Ze verkopen vanaf eind 2014 koffiecapsules en espressomachines.

Made Different

Pedeo Die Casting was een van de eerste om in het Made Different-programma mee te stappen en transformaties op te zetten richting fabriek van de toekomst.

Made Different

Op 15 oktober demonstreerde Etalon wat precisie in productie zoal kan inhouden. Het toonde de mogelijkheden van meetapparatuur voor bewerkingsmachines en  3D-coördinatenmeetmachines.

Made Different

SmartFactory staat voor een demonstratieplatform, uniek in Europa, om kleine series te produceren in een smart en gedigitaliseerde context.

Made Different

Feronyl ontwikkelt een hybride technologie die MIM van titanium met afvormen van technische kunststoffen combineert  in het kader van een CWALity-project. 

Made Different

Panimpex is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van manometers.

Made Different

Houtbuigerij G. Desmet kampte met lange doorlooptijden en hoge tussenvoorraden voor de productie van gebogen houtonderdelen.

Made Different

Steeds meer spelers in de maakindustrie bundelen de krachten om via gedeelde R&D een maximale meerwaarde voor de klant te bieden.