Blog

Made Different

Micro-texturen worden vaak toegepast om de contacthoek te vergroten, waardoor een hydrofoob gedrag onstaat.

Made Different

Op basis van jarenlang opgebouwde ervaring en de samenwerking met KU Leuven werd een methodologie ontwikkeld om tot een optimale stroomlijning van industriële organisaties te komen.

Made Different

Op 22 april vond een geslaagde eerste roadshow rond ‘precision manufacturing’ plaats in een reeks van vijf.

Made Different

In 2012 opende op de terreinen van Volvo Car Gent de Volvo Car Academy, met daarin een gesimuleerde werkomgeving waar je kan leren auto’s bouwen volgens de principes van lean manufacturing.

Made Different

De Fabriek van de Toekomst heeft niet alleen een hypermodern machinepa

Made Different

Geharde precisiecomponenten worden meestal in 3 fasen geproduceerd: voorbewerken in ongeharde toestand, harden in batch en vervolgens nabewerken in g

Made Different

Zelfs na reiniging en desinfectie van roestvast stalen oppervlakken kunnen voedingsresten achterblijven.

Made Different

Mechanisch boren is de standaard in olie- en gasexploratie sinds meer dan een eeuw.

Made Different

Kachelfabrikant Dovre uit Weelde heeft in Noorwegen met zijn ZEN-haard een Bioenergy Innovation Award gewonnen.

Made Different

Haaien beschikken over een getextureerde huid die hen extreem aerodynamisch maakt en hen door het water laat ‘glijden’.

Made Different

Naast de vier eerste Factories of the Future kent België nog heel wat andere bedrijven die intensief met innovatie bezig zijn. Een van hen is Atlas Copco. Deze wereldwijde groep bestaat uit vier business areas, waarvan compressortechniek de grootste is. 3D-printen wint er aan belang, zo ook de kennis van AM-technologieën.

Made Different

Aan de universiteit van Rochester (VS) hebben onderzoekers een oppervlak voorzien van een micro- en nanotextuur door middel van een femtosecondelaser

Made Different

Als afnemer van gietstukken wees Tim Berckmoes van Anglo Belgian Corporation (ABC) in zijn lezing 'De volgende generatie dieselmotoren, een werk van lokale vernieuwers' op het belang van

Made Different

De TS460 Hybrid van Heidenhain is een draadloze meettaster die kan uitgerust worden met botsingsbescherming en thermische ontkoppeling. Dit om schade te voorkomen tijdens het meten.

Made Different

Automatisatie is een motor voor groei in de voedingsindustrie, met robotica en sensortechnologie als belangrijkste technologiedomeinen. Binnen het F3-project wordt op 7 mei een seminarie georganiseerd om professionals uit de voedingsindustrie en de technologische industrie een beter inzicht te geven van hoe sensortechnologie, datacaptatie- en verwerking, actuatie en robotica de voedingsindustrie in de komende jaren sterk vooruit kunnen helpen.

Made Different

Met onze westerse levensstandaard gaat een bepaalde loonkost gepaard. Alleen op het vlak van productiekost concurreren met het Verre Oosten, is dus een verloren strijd.

Made Different

De Open Manufacturing Campus wil zowel een fysieke plek zijn waar innovatieve maakbedrijven zich vestigen, als een virtuele Open Manufacturing Community die ver buiten de fysieke