Blog

Made Different

De afval- en nevenstromen van uw maakbedrijf zelf beheren, kan u geld opleveren.

Made Different

De Belgische maakbedrijven staan voor de uitdaging om steeds sneller en beter te kunnen inspelen op een sterk veranderende marktvraag met als ultieme aanpak een productie met lotgrootte 1.

Made Different

Heeft uw bedrijf de voorbije jaren doorbraken gerealiseerd binnen de zeven Made Different-trajecten? En verstevigde u daarmee uw (internationale) concurrentiepositie?

Made Different

Bij de ontwikkeling van een prototype hebt u nog ruimte voor fouten en procesaanpassingen.

Made Different

Op 3 en 4 mei vond in Barcelona het World Manufacturing Forum 2016 plaats. Het thema van de conferentie was “Digitale transformatie - sturen van innovatie, nieuwe businesskansen en concurrentiever

Made Different

In september organiseert Sirris in samenwerking met QRIS de tweede reeks van de internationaal erkende opleiding tot QRM Alpha Specialist.

Made Different

Met ‘Smartpick’ ontwikkelde het Gentse Evolar een innovatief orderpicking-systeem.

Made Different

Waarom werken wij?’ Als je die vraag stelt aan verschillende mensen, ga je waarschijnlijk erg uiteenlopende antwoorden krijgen: ‘Omdat ik het graag doe.’ ‘Omdat ik dat leuk vind.’ ‘Omdat ik me

Made Different

Harde materialen zoals keramiek bewerken, is bijzonder tijdsintensief. Zeker met klassieke bewerkingsmethoden zoals slijpen.

Made Different

Steeds meer voedingsbedrijven stellen zich de vraag hoe ze de productiesnelheid kunnen opdrijven zonder aan kwaliteit in te boeten.

Made Different

Naast de recent gewijzigde KMO-portefeuille, voerde het Agentschap Innover

Made Different

Precisieproductie gaat gepaard met enkele uitdagingen op het vlak van machines, werktuigen en processen.

Made Different

Hoe zullen onze jobs er in de toekomst uitzien? In minder dan een uur vlogen we de wereld rond op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ons corporate event gemist? Geen nood!

Made Different

De maakindustrie verdient haar geld in toenemende mate met diensten.

Made Different

De blauwe Morpho is niet alleen een prachtige, iconische vlinder uit Midden- en Zuid-Amerika, haar vleugels hebben ook bijzondere eigenschappen.

Made Different

Digitalisering, big data, het internet of things, robotisering … Dat de vierde industriële revolutie onze economie en arbeidsmarkt volop door elkaar aan het schudden is, staat buiten kijf.

Made Different

Tijds- en kostenefficiënt prototypes ontwikkelen, flexibel produceren met minder verspilling van grondstoffen, lichtere producten maken … Het kan allemaal dankzij additive manufacturing.

Made Different

Van 6 tot 9 juni vindt de World QRM Conference plaats in Warschau. Het Belgische bedrijf Esco Couplings zal er getuigen over hun doorbraak met QRM.

Made Different

Vele sectoren kampen tijdens de wintermaanden met ijsvorming op constructies zoals gebouwen, pylonen en windturbines.

Made Different

Op 12 april stelde Sirris haar gloednieuwe infrastructuur voor smart coating aan het publiek voor: het Smart Coating Application Lab in Diepenbeek kreeg er een spuitcabine en teach-by-demonstr